Sastojci za testo:

  • Glavica karfiola
  • 1 veće jaje
  • rendanog sira ili malo parmezana
  • maslinovo ulje

Sastojci za toping:

  • sir
  • pileća prsa/šunka/mleveno meso (već izdinstano)
  • povrće po želji (paradajz, paprika, brokoli…)
  • masline
  • paradajz sos
  • origano

Priprema:

Ubaciti karfiol u blender i blendirati 3,4 minuta dok ne bude skroz glatko i smrvljeno. Špatulom skinite karfiol sa oboda blendera pa još malo blendirajte da se sve mrvice budu jednake veličine. Izblendirani karfiol stavite u čistu krpu i ocedite višak tečnosti (biće dosta tečnosti).

Nakon toga, stavite oceđeni karfiol u činiju, dodajte jaje, malo rendanog sira ili parmezana i promešajte špatulom da se sve dobro sjedinji.

Pek papir stavite na pleh i špatulom sipajte smesu praveći krug. Podloga treba da bude tanka, poput kore za pizzu od testa.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i kada se zagreje staviti testo u rernu na 10 minuta da se podloga ispeče.

Nakon toga izvadite iz rerne, dodajte paradajz sos i ostale sastojke koje želite da budu na pizzi i pecite još 5-6 minuta na 200- 220 stepeni.

 

Prijatno!