Sastojci:
1 čaša pirea od bundeve
1 i po čaša integralnog brašna
Kašičica cimeta
Kašičica muskantnog oraha
1 jaje
2 kašike meda (ili kokosovog šećera)
1 kašika kokosovog putera
Kašičica sode bikarbone
Malo soli

Priprema:
Isečenu bundevu na kriške bez semenki, peći u rerni dok ne omekša. Nakon 30 minuta bundeva bi trebalo da je mekana i spremna. Ostavite da se malo prohladi. Skinuti koru i ubaciti u blender meso bundeve da se dobije pire. Ostaviti da se dobro ohladi.
Pomešati pire od bundeve, jaje, kokosovo ulje i med. U drugu činiju pomešati suve sastojke, pa polako ih umešati zajedno.
U predhodnu zagrejanu rernu na 175 stepeni, staviti u željeni pleh ili u mafin modlice smesu i peći 30-35 minuta.
Prijatno!
Leave a Comment