Da li ste do sada spremale kus-kus? Brzo se sprema i može da se kombinuje sa raznim povrćem! Evo kako smo ga mi ovaj put pripremile.

Sastojci

  • 200 gr integralnog kus-kusa
  • 400 ml vode
  • Dve veće tikvice
  • Kukuruz šećerac
  • Puter
  • Peršun

Priprema:

U šerpi zagrejati vodu i kada proključa sipati malo soli i kus kus. Mešati sve dok ne ispari voda, a kada ispari skloniti sa ringle i poklopiti. Posle 5 minuta, dodati  kockicu putera ili maslinovog ulja i vratiti na tihu vatru još 2-3 minuta. U tiganju na maslinovom ulju prodinstati tikvice isečene na „kockice“ , kada malo omekšaju dodati skuvan kukuruz šećerac. Na kraju posoliti i dodati sveže iseckan peršun.  Vašem malcu možete dodati i malo svežeg mladog sira.

Za malce starije od 12+.

Prijatno!