Sastojci

Mrvice:

  • 200 g speltinog brašna
  • 60 g kokosovog šećera
  • Cimet po ukusu
  • ¼ kašičice soli
  • 115 g hladnog putera

Kora:

  • 1 čaša kisele pavlaka (malo pakovanje)
  • 1 celo jaje
  • 1 žumance
  • 120 g speltinog brašna
  • 60 g kokosovog šećera
  • ½ kašičice soda bikarbone
  • ¼ kašičice soli
  • 85 g omekšanog putera

Toping- kupine i borovnice ili jabuke

Tart čarolija

 

Priprema

Mrvice:

Ubacite u blender brašno, šećer, cimet, so. Uključite blender i polako dodajte kockice hladnog putera. Kada se smesa sjedinji ostavite sa strane.

Kora:

Ulupajte jaja i pomešajte sa pavlakom. Smesa treba da bude ređa.

U kuhinjski aparat ili činiju sa mikserom stavite puter i šećer. Počnite mikserom da mešate dok smesa ne bude glatka. Dok mikser radi ubacujte polako brašno. Nakon brašna sipajte smesu jaja i pavlake.

Smesa koju dobijete treba da bude gušća.

U namazan kalup za pitu sipajte špatulom fil za koru. Uzmite količinu fila pa razmazujte po plehu. Nemojte ceo fil da iskoristite već ostavite malo za kasnije.

Na koru stavite kupine i borovnice i od gore stavite preostali fil na po neku kupinu.

Uzmite rukama mrvice i malo ih stisnite dlanovima da se naprave komadići. Prekrijte sve kupine mrvicama.

Kalup sa pitom stavite u zagrejanu rernu na 190 stepeni, 40-45 minuta!

PAŽNJA: pazite da ne pojedete sve! 😀

 

Tart čarolija