Savršena kombinacija krema i hrskave korpice zasladiće sve ukućane!

Sastojci

  • 250 gr speltinog brašna
  • 125 gr omekšalog putera
  • 60 gr kokosovog šećer
  • 1 jaje
  • 1 ravna supena kašika kisele pavlake
  • Malo vanile
  • 1 ravna kašičica praška za pecivo

Fil:

  • 300 gr kisele pavlake 20 % masnoće dobro ohlađene
  • 120 g kokosovog šećera
  • 300 – 400 gr voća po izboru

Priprema:

  • Prosejati brasno sa praškom za pecivo, dodati kokosov šećer, zatim blago razmućeno jaje, omekšali maslac i ravno punjenu kašiku kisele pavlake pa zamesiti testo. Testo uviti u foliju i ostaviti da odstoiji u frizideru najmanje 30 minuta.  
  • Razvuci testo na debljinu od 3- 5 mm. premazati modlice maslacem i “ušuškati” testo u modle
  • Ako nemate modle u obliku korpica mozete ih peci i u plehu za mafine. Viljuškom ili čačkalicom izbušiti dno testa da se ne bi podizalo prilikom pečenja.
  • Korpice se peku 7-8 minuta na 180 C ili dok ne porumene. Ostavite ih u modlama par minuta a onda ih okrenite, da korpice same ispadnu.

Priprema fila:

  • Umutiti rashlađenu kiselu pavlaku i kokosov šećer.  Mutiti vrlo kratko bez miksera a zatim odvojite 1/3 mase za dekoraciju, U ostali krem dodati sitno seckano voce, otprilike 100 gr. i blago promesajte.
  • Napunite korpice i dekorišite po želji!

Prijatno!

Za više ideja o receptima i savetima za zdravu ishranu mališana pogledajte u našem vodiču za dečju ishranu: http://mojprvizalogaj.rs/o-knjizi/