Sastojci

  • 150 g speltinog brašna
  • 150 g kisele pavlake
  • 80 gr istopljenog putera ili kokosovog ulja
  • 3 jaja
  • Po želji malo kokosovog šećera
  • Kašičicu sode bikarbone
  • Bobičasto voće po želji
  • *Opciono šoljica mlevenih orašastih plodova

Pomešajte prvo sve suve sastojke, zatim ubacite pavlaku i puter i dobro izmešajte varijačom. Nakod toga dodajte bobičasto i orašasto voće po želji. Ubacite u podmazanu modlu za kuglof ili drugu posudu koju imate.

Zagrejte rernu na 220 stepeni, zatim pecite na 190 stepeni oko 40 minuta. Proveravajte povremeno. Kada mislite da je gotovo, uzmite nož ili čačkalicu i probušite kuglof. Ako izađe „čista“ čačkalica ili nož, gotovo je .

*Sa obzirom da su orašasti plodovi alergen, ukoliko niste davali do sada ili su postojali znaci alergije nemojte dodavati u kolač.

U našem vodiču za dečju ishranu Moj prvi zalogaj možete naći još dosta recepata za kreativne i zdrave slatkiše!