Ovaj potaž je super rešenje za ručak i za bebu (6+) i za starijeg malca. Mi često insistiramo na brokoliju, jer je ovo povrće izuzetno zdravo, bogato vitaminima i vlaknima, a blago za stomačić vaše bebe (više o brokoliju pogledajte u našoj abecedi namirnica u knjizi Moj prvi zalogaj na strani 62). Ide sa svim i svačim u kombinaciji. ☺ Što ga pre uvedete u ishranu malca, pre će ga zavoleti. Mi ga nazivamo “drvence” jer podseća na drvo, a jedemo ga rukicama i mnogo ga volimo. U ove potaže dodatno možete ubaciti dosta toga. Mogu biti sa mesom ili bez, mogu biti kompletan obrok ili deo obroka (ako je bez mesa ili drugog izvora proteina).

Potaži mogu da sakriju povrće koje se ne voli. Mogu da sakriju meso ako se ne voli. Mogu da se posluže u šerpicama, šarenim posudicama i da budu zanimljivi za jelo a možete da probate i da poslužite sa debljom slamčicom ☺

Priprema je jednostavna – skuvano povrće se izblendira. Voda se dozira onoliko koliko želite da bude gustina potaža.

Mi kao roditelji uvek moramo da imamo keca u rukavu (ili neku slamčicu, upali svaki put ☺) i da budemo mnoogoooo kreativni kada treba da nahranimo naše vragolane. Ali ne brinite, zajedno smo u ovome i zato delimo ideje jer je tako je mnogo lakše. Pišite nam vaše predloge u komentaru bloga ili na društvenim mreama, jer jedva čekamo da ih čujemo!