Iza brenda “Moj prvi zalogaj” stoji brojni stručni tim Centra dr Gifing i  kreativni tim Izdavačke kuće Finesa.

Dr Ana Gifing, osnivač i autor koncepta Programa dr Gifing

ana-gifingOkupila je najbolje stručnjake iz oblasti nutricionizma i stručne kadrove koji su joj pomogli u realizaciji ove velike ideje koja je pred vama.

Ideje koja za cilj ima da podstakne roditelje, kao i njihovu decu na pravilne izbore kada su ishrana i zdravlje u pitanju. Smatra da je „Moj prvi zalogaj” misija svih nas prema deci, ali i prema nama samima koji smo deci uzor.

Želja joj je da ova knjiga, kao edukativni vodič zakuca na vrata roditelja i van granice naše zemlje i da dokaže kako nije teško biti zdrav i koliko je od velike važnosti imati dobar start i zdrav početak.

 

Mirjana Ljutić Jezdimirović, dijetetičar-nutricionista

mirjana4Ljubav prema nutricionizmu je počela s uobičajenom dečjom igrom na Košutnjaku, u kojoj je glavni pacijent bila Barbika. Za Miru nije bilo sumnje da će postati nutricionista. Mira je sada najbolja drugarica mališanima koji žele da nauče više o pravilnoj ishrani.

Njen recept za zdrav život: mnogo smeha, fizičkih vežbi, zdrava ishrana, druženje s najmilijima, uz obavezno, bar jednom nedeljno bekstvo iz grada u mirnu prirodu.

Voli da sprema hranu i da sama osmišljava nove recepte, a pripremanje i lepo serviranje jela je njena strast i smatra da to ne treba činiti usput, već sa puno kreativnosti i mašte, kako deci tako i odraslima.


Milena Radomirović
, specijalista strukovni nutricionista-dijetetičar iz oblasti javnog zdravlja

milena2Porodica joj je oslonac u svemu – suprug i kćerka Petra koji su takođe zagovornici pravilne ishrane.

Petra je školarac, koji voli da priča o zdravoj ishrani, nosi od kuće unapred pripremljenu i lepo spakovanu užinu u školu, koju često podeli sa drugarima.

Mileni je velika želja da pomogne i da nauči sve svoje male pacijente o zdravoj ishrani, koji će jednog dana kada porastu kao Petra, umeti da sami vode računa o tome šta jedu!

 

 

Brankica Šaljić Milenković, psiholog i psihoterapeut, osnivač Psihološkog savetovališta

brankicaNe bi mogla da zamisli da se bavi nekim drugim poslom.

Posao psihologa i psihoterapeuta donosi novine i uzbudljive momente svakog dana.

Problemi su zagonetke za čijim rešenjima traga zajedno sa svojim drugarima.

Smatra, da se sve lakše postiže, oseti, shvati i menja uz podršku, kako prijateljsku, tako i profesionalnu.

 

 

Jelena Holcer, dipl.pedagog

jelena-holcerPosle završenog fakulteta godinama je radila po raznim vrtićima, školama, izdavačkim kućama, tv i radio stanicama…

I nigde se nije skrasila dok nije otvorila svoju „Školu za roditelje”. Sada, Škola radi a Jelena nastavlja da piše knjige, radi, putuje, voli svoje bližnje.

Njena „Buketova” lista se stalno povećava dopisivanjem novih ciljeva, ali i smanjuje ostvarivanjem onih ranije zacrtanih. Jedna od stavki sa ove liste koja se ne menja jeste Jelenina želja da što više ljudi bude edukovano, kako za roditeljstvo, tako i za zdravu ishranu, sve ono što bi deci i roditeljima donosilo samo dobro i zdravo.

 

Jovana Vasiljević, direktor Centra dr Gifing i urednik biblioteke zdravlja Izdavačke kuće Finesa

jovanaAko zakoračite u Jovaninu kuhinju shvatićete zašto je svaka stranice ove knjige šarena, vesela, poučna i pripremljena sa puno ljubavi. Prema njenom mišljenju, jedan detalj – salveta, šareni tanjir ili slamčica može svakome ulepšati dan, a u tome posebno uživaju njena deca – Dunja i Mateja.

Pravi je mađioničar, pogotovo u organizaciji vremena, posla i porodičnih okupljanja. Njen rokovnik je prepun divnih ideja, aktivnosti i budućih projekata. Suprug i deca su joj je podrška i oslonac.

Energiju i mir koji širi oko sebe, prenosi na svoje kolege i sve zaposlene u Centru dr Gifing. Pod njenim uredničkim kormilom na knjižarske police su, do sada, stigle 4 knjige o zdravoj ishrani.

 

Lidija Maričić, urednik Izdavačke kuće Finesa

lidijaKreativnost, ples, fotografija, knjige… samo su neke od reči koje Lidiju opisuju.

Zaljubljena je u prirodu, kameru, zdrav život i Finsku. Ljubav prema knjigama je porodično nasleđe, koju su roditelji ponosno pretočili u izdavačku kuću u kojoj se više od dvadeset godina čitaju i objavljuju knjige o uspehu, edukaciji, zdravlju

Smatra da je vrlo važno posvetiti vreme sebi, svom zdravlju uz pozitivne misli. Želja joj je da „Moj prvi zalogaj“ promeni živote svim roditeljima i deci i da zdrav život postane prioritet. Zato veliku pažnju poklanja izdanjima koje uređuje.

 

 

I još nešto

Ceo autorski i urednički tim se posebno zahvaljuje svojim brojnim saradnicima koji su doprineli svojim kreativnim idejama da „Moj prvi zalogaj” bude naša zvezda. Hvala Majo Petrović, Jelena Miladinović, Sanja Vučetić, Jelena Živković, Studio Teatrix, Aleksandra Živanović Popović, Aleksandra Popović, Nikola Mitić, Marija Stajić i Đorđe Pejić…