Blog

Farbanje jaja prirodnim bojama

Ove godine sam se odlučila za farbanje jaja prirodnim bojama za Uskrs. Bilo je dosta testiranja, proba i rezultati su fenomenalni. Kako su u pitanju voće, povrće, začini i čajevi, izuzetno su bezbedni za decu, tako da možete bez bojazni da uživate u farbanju i ukrašavanju, a kasnije i u jelu. Jaja ispadnu drugačija svaki …

Farbanje jaja prirodnim bojama Pročitaj još

Sve što treba da znate o vitaminu C

Vitamin C je od izuzetnog značaja za imunitet, stvaranje vezivnog tkiva i kostiju, rast, obnavljanje krvi, zaceljivanje rana, sprečavanje gripa…

Pročitaj još

ŠTA DATI BEBI ZA VEČERU

Za večeru bebici treba ponuditi laganiju hranu koja će da je zasiti, a neće teško pasti na stomak. U ovom blogu dajemo par recepata za lagan ali zasitan večernji obrok.

Pročitaj još

Sezonske namirnice – Recepti

Izobilje svežih, ukusnih namirnica se nalazi svuda oko nas. Kada dođu topli letnji dani, oko nas miriše sveže voće i budi nam želju za spremanjem ukusnih obroka!

Pročitaj još

5 ideja za zdrav doručak za decu koji će obožavati

Ukoliko su vam ponestale ideje šta dati detetu za doručak, na pravom ste mestu. Postoji veliki izbor zdravih namirnica, povrća, žitarica, voća koje bi trebalo da uvrstite u vaš svakodnevni meni.

Pročitaj još

Masti u dečijoj ishrani

Kada kažemo „masti“ šta vam prvo padne na pamet? Nekome maslinovo ulje, puter, slanina, „žila“ na mesu, životinjska mast, orah, drugima je sir, kiselo mleko, avokado… I da, svi ste u pravu!

Pročitaj još

Egzotični začini u ishrani mališana

Začini u ishrani dece pomažu da određenu hranu prihvate mnogo bolje, takođe imaju sjajne zdravstvene benefite.

Pročitaj još

Super saveti za ishranu beba i dece na letovanju

Hajde zajedno da isplaniramo šta možemo jesti u putu, u kolima ili avionu, na plaži ili u hotelu i kako da se ne nervirate oko toga. 

Pročitaj još

Ishrana beba po mesecima do 12+

Uvođenje nemlečne ishrane često može da bude stresna aktivnost kako roditeljima tako i bebi. Otkrivanje novih ukusa, novih iskustava je jedna velika i bitna stvar za bebu. Do ovog trenutka, ona je navikla samo na mleko (majčino ili adaptirano), poznat ukus koji joj pruža sigurnost.

Pročitaj još

4 načina kako sakriti povrće

Znamo da deca ponekad (čitajte često) neće da jedu povrće. Još pogotovo ako je zeleno, poput spanaća, brokolija, graška, neće ni da ga pogledaju. Uporno se nerviramo, znamo da je dobro za njih, ali kako da ih „nateramo“? U top listi najneomiljenijih namirnica su često kelj, karfiol, brokoli, prokelj, boranija… Složićete se spisak je dugačak. …

4 načina kako sakriti povrće Pročitaj još

Korpa
Scroll to Top