Ovde možete koristiti i vaš omiljeni recept za mafine i da dodate spanać! Jednostavno 🙂 Mi smo se odlučili za ovaj recept:

Potrebno:

  • šolja speltinog i heljdinog brašna (po pola)
  • čaša malog kiselog mleka
  • čaša kisele vode
  • prstohvat soli
  • kašika maslinovog ulja
  • šaka opranog i očišćenog spanaća (ili zelja)

&

  • jedno kuvano jaje za dekoraciju

Priprema:

Pomešajte sve suve sastojke. Dodajte kiselo mleko i kiselu vodu, a zatim i zeleniš koji ste oprali i očistili. Sve lepo sjedinite, promešajte i ubacite u kalupe za mafine. Pecite pola sata na oko 180 C.

Dodatni savet: u svaki recept za mafin možete uvek dodati laneno seme, suncokretove semenke ili golicu. Mafini će postati teksturom zanimljiviji, a malci će uživati u blagodetima ovih zdravih uljarica.

 

Prijatno!

Svoj primerak kompletnog vodiča kroz dečju ishranu „Moj prvi zalogaj“ možete poručiti ovde