Mmmm miris jabuka sa cimetom je nešto najlepše u ovim zimskim danima. A pita sa heljdinim korama i jabukama je mnogo zdrava užina za malce, ali i za roditelje ☺

Prijatnoooo!

Sastojci:

  • Pakovanje heljdinih kora
  • 2-3 domaće jabuke
  • Cimet po ukusu
  • Muskantni oraščić po ukusu
  • Kokosov šećer opciono
  • Šaka mlevenih oraha opciono
  • Ulje za podmazivanje kora

Postupak:

  • Izrendajte jabuke i dodajte začine.
  • Uzmite jednu koru, premazite  sa malo ulja i vode, stavite drugu koru preko, ponovite isti postupak, dodajte treću i  stavite 3 kašike nadeva preko.
  • Uzmite krajeve kora i krenite da savijate po dijagonali. Kada savijete u “glistu” uzmite krajeve i uvijte pitu u ”puža”
  • Ubacite u zagrejanu rernu, pecite na 170 stepeni, 30 minuta (ili dok ne vidite preplanulu koricu)