Jedno klasično domaće jelo u drugačijem ruhu! Lagan obrok za dečji stomačić, bez teške zaprške, je idealan izbor kako za ručak tako i večeru mališana!

Sastojci:

  • 300 g mlevenog junećeg mesa
  • Glavica luka
  • Začini po želji (suvi peršun, slatka suva paprika, origano)
  • 2 kašike ulja od koštica grožđa
  • Malo soli
  • Sveže babura paprike
  • Sveža šargarepa za dekoraciju (i dodatno grickanje)

Priprema:

Zagrejte šerpu sa uljem. Dodajte luk, izdinstajte, zatim dodajte meso. Sada je pravi momenat da ubacite začine poput suvog peršuna koji je prebogat kalcijumom!  Nakon 10 min. kada je meso skroz pečeno, skinite sa vatre.

Uzmite sveže babura paprike, operite ih i presecit uzduž na pola. Ako nađete u različitim bojama, još bolje jer će izgledati na tanjiru još veselije!

Napunite svaku papriku filom od mesa. Dekorišite šargarepom, rotkvicama, svežim peršunom, pustite mašti na volju i poslužite! Igrajte se dekorisanja sami ili još bolje u društvu malca!

Potražite još recepta: http://mojprvizalogaj.rs/kategorija/recepti/rucak/