Sočivo je zdrava mahunarka koja je često zapostavljena u ishrani mališana, ali i nas odraslih. Vredan je izvor belančevina, bogat je vitaminima B grupe i odlična je kombinacija sa žitaricama!
Više o sočivu pogledajte u našoj abecedi namirnica u knjizi Moj prvi zalogaj na strani 101.
Radi bolje iskoristivosti nutrijenata i boljeg varenja, sočivo je najbolje spremati sa integralnim pirinčem ili ječmom.
Bebice sa 9+ meseci mogu da uživaju u blagodetima sočiva koji se dobro ispasira. Jako lep ukus će dati nana, koja se doda jelu.
Stariji malci mogu da uživaju u neblendiranom sočivu i integralnom pirinču, a modlice za keksiće mogu vam dosta pomoći u dekoraciji! Uzmite željeni oblik modlice, stavite na tanjir i u njega ubacite sočivo. Sačekajte koji tren pa onda pažljivo izvadite modlicu i eto ga ukusni cvetić ☺
Savet za pirpremu: pratite uputstva sa kesice. Različite sorte se različito pripremaju. Uglavnom je potrebno potopiti zrna sočiva uveče, a ujutru ih isprati i skuvati.