Sastojci za testo:
- Glavica karfiola
- 1 veće jaje
- rendanog sira ili malo parmezana
- maslinovo ulje
Sastojci za toping:
- sir
- pileća prsa/šunka/mleveno meso (već izdinstano)
- povrće po želji (paradajz, paprika, brokoli…)
- masline
- paradajz sos
- origano
Priprema:
Ubaciti sveži karfiol u blender i blendirati 3,4 minuta dok ne bude skroz glatko i smrvljeno. Špatulom skinite karfiol sa oboda blendera pa još malo blendirajte da se sve mrvice budu jednake veličine. Izblendirani karfiol stavite u čistu krpu i ocedite višak tečnosti (biće dosta tečnosti).
Nakon toga, stavite oceđeni karfiol u činiju, dodajte jaje, malo rendanog sira ili parmezana i promešajte špatulom da se sve dobro sjedini.
Pek papir stavite na pleh i špatulom sipajte smesu praveći krug. Podloga treba da bude tanka, poput kore za pizzu od testa.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i kada se zagreje staviti testo u rernu na 10 minuta da se podloga ispeče.
Nakon toga izvadite iz rerne, dodajte paradajz sos i ostale sastojke koje želite da budu na pizzi i pecite još 5-6 minuta na 200- 220 stepeni.
Prijatno!
Poštovane, pretpostavljam da se ovde koristi obaren karfiol?