potaz-od-brokolija
6+

6+

Za bebe do 12 meseci

Za bebe do 12 meseci

Od prvog rođendana

Od prvog rođendana

Ručak

Ručak

Potaž od brokolija i karfiola

Od prvog rođendanaReceptiRučakZa bebe do 12 meseci

Ovaj potaž je super rešenje za ručak i za bebu (6+) i za starijeg malca. Mi često insistiramo na brokoliju, jer je ovo povrće izuzetno zdravo, bogato vitaminima i vlaknima, a blago za stomačić vaše bebe (više o brokoliju pogledajte u našoj abecedi namirnica u knjizi Moj prvi zalogaj na strani 62). Ide sa svim i svačim u kombinaciji. ☺ Što ga pre uvedete u ishranu malca, pre će ga zavoleti. Mi ga nazivamo “drvence” jer podseća na drvo, a jedemo ga rukicama i mnogo ga volimo. U ove potaže dodatno možete ubaciti dosta toga. Mogu biti sa mesom ili bez, mogu biti kompletan obrok ili deo obroka (ako je bez mesa ili drugog izvora proteina).

Potaži mogu da sakriju povrće koje se ne voli. Mogu da sakriju meso ako se ne voli. Mogu da se posluže u šerpicama, šarenim posudicama i da budu zanimljivi za jelo a možete da probate i da poslužite sa debljom slamčicom ☺

Priprema je jednostavna:

Oprati i ubaciti pola karfiola i ceo brokoli u šerpu sa vodom da se kuvaju.  Ukoliko želite da bude gušći potaž, voda neka samo malo prekrije povrće. Voda se dozira onoliko koliko želite da bude gustina potaža. Za malce iznad 12+ se može dodati malo soli. Predlažemo da svakako dodate malo maslinovog ulja ili putera kada budete blendirali potaž. 

Mi kao roditelji uvek moramo da imamo keca u rukavu (ili neku slamčicu, upali svaki put ☺) i da budemo mnoogo kreativni kada treba da nahranimo naše vragolane. Ali ne brinite, zajedno smo u ovome i zato delimo ideje jer je tako je mnogo lakše. 

Podeli:
Korpa
Scroll to Top