Sastojci:
- File oslića ili file pastrmke
- 2 srednja batata
- Limun
- suvi peršun
- suvi bosiljak
- Maslinovo ulje
- Puter
- Malo soli (ako je beba napunila godinu dana)
Priprema:
Ukoliko kupujete zamrznutu ribu, po odmrzavanju stavite ribu na ubrus papir da pokupi višak tečnosti. Zatim začinite uljem, limunom i začinima (peršun i bosiljak). Ostavite u toj marinadi u frižideru oko sat vremena. Zagrejte rernu na 200 stepeni i mariniranu ribu sa marinadom uviti u pek papir. Stavite u rernu i ostavite da se peče 20-30 minuta. Zatim izvadite i osmotajte pak papir i vratite u rernu da se zapeče sa gornje strane, još par minuta. Malo posloliti ribu tek kada se pečnje završi.
Priprema pirea.
Batat operite i očistite od kore. Skuvajte u malo vode iseckan batat, kada omekša, viljuškom ga izgnječite i dodajte malo putera i soli.
Poslužite zajedno sa ribom. Prijatno!
Leave a Comment