Sastojci:

  • File oslića ili file pastrmke
  • 2 srednja batata
  • Limun
  • suvi peršun
  • suvi bosiljak
  • Maslinovo ulje
  • Puter
  • Malo soli (ako je beba napunila godinu dana)

Priprema:

Ukoliko kupujete zamrznutu ribu, po odmrzavanju stavite ribu na ubrus papir da pokupi višak tečnosti. Zatim začinite uljem, limunom i začinima (peršun i bosiljak). Ostavite u toj marinadi u frižideru oko sat vremena. Zagrejte rernu na 200 stepeni i mariniranu ribu sa marinadom uviti u pek papir. Stavite u rernu i ostavite da se peče 20-30 minuta. Zatim izvadite i osmotajte pak papir i vratite u rernu da se zapeče sa gornje strane, još par minuta. Malo posloliti ribu tek kada se pečnje završi.

Priprema pirea.

Batat operite i očistite od kore. Skuvajte u malo vode iseckan batat, kada omekša, viljuškom ga izgnječite i dodajte malo putera i soli.

Poslužite zajedno sa ribom. Prijatno!