Ovde možete koristiti i vaš omiljeni recept za mafine i da dodate spanać! Jednostavno 🙂 Mi smo se odlučili za ovaj recept:
Potrebno:
- šolja speltinog i heljdinog brašna (po pola)
 - čaša malog kiselog mleka
 - čaša kisele vode
 - prstohvat soli
 - kašika maslinovog ulja
 - šaka opranog i očišćenog spanaća (ili zelja)
 
&
- jedno kuvano jaje za dekoraciju
 
Priprema:
Pomešajte sve suve sastojke. Dodajte kiselo mleko i kiselu vodu, a zatim i zeleniš koji ste oprali i očistili. Sve lepo sjedinite, promešajte i ubacite u kalupe za mafine. Pecite pola sata na oko 180 C.
Dodatni savet: u svaki recept za mafin možete uvek dodati laneno seme, suncokretove semenke ili golicu. Mafini će postati teksturom zanimljiviji, a malci će uživati u blagodetima ovih zdravih uljarica.
Prijatno!
Svoj primerak kompletnog vodiča kroz dečju ishranu „Moj prvi zalogaj“ možete poručiti ovde.
