Sastojci:
- File oslića ili file pastrmke
- 2 srednja batata
- Limun
- Suvi peršun
- Suvi bosiljak
- Maslinovo ulje
- Puter
- Malo soli (ako je beba napunila godinu dana)
Riba za bebe: Priprema
Ukoliko kupujete zamrznutu ribu, po odmrzavanju stavite ribu na ubrus papir da pokupi višak tečnosti. Zatim začinite uljem, limunom i začinima (peršun i bosiljak). Ostavite u toj marinadi u frižideru oko sat vremena. Zagrejte rernu na 200 stepeni i mariniranu ribu sa marinadom uviti u pek papir. Stavite u rernu i ostavite da se peče 20-30 minuta. Zatim izvadite i smotajte pek papir i vratite u rernu da se zapeče sa gornje strane, još par minuta. Malo posoliti ribu tek kada se pečenje završi.
Priprema pirea:
Batat operite i očistite od kore. Skuvajte u malo vode iseckan batat. Kada omekša, viljuškom ga izgnječite i dodajte malo putera i soli.
Poslužite zajedno sa ribom.
Prijatno!