Sastojci
Mrvice:
- 200 g speltinog brašna
- 60 g kokosovog šećera
- Cimet po ukusu
- ¼ kašičice soli
- 115 g hladnog putera
Kora:
- 1 čaša kisele pavlaka (malo pakovanje)
- 1 celo jaje
- 1 žumance
- 120 g speltinog brašna
- 60 g kokosovog šećera
- ½ kašičice soda bikarbone
- ¼ kašičice soli
- 85 g omekšanog putera
Toping: kupine i borovnice ili jabuke
Priprema
Mrvice:
Ubacite u blender brašno, šećer, cimet, so. Uključite blender i polako dodajte kockice hladnog putera. Kada se smesa sjedini ostavite sa strane.
Kora:
Ulupajte jaja i pomešajte sa pavlakom. Smesa treba da bude ređa.
U kuhinjski aparat ili činiju sa mikserom stavite puter i šećer. Počnite mikserom da mešate dok smesa ne bude glatka. Dok mikser radi ubacujte polako brašno. Nakon brašna sipajte smesu jaja i pavlake.
Smesa koju dobijete treba da bude gušća.
U namazan kalup za tart sipajte špatulom fil za koru. Uzmite količinu fila pa razmazujte po plehu. Nemojte ceo fil da iskoristite već ostavite malo za kasnije.
Na koru stavite kupine i borovnice i od gore stavite preostali fil na po neku kupinu.
Uzmite rukama mrvice i malo ih stisnite dlanovima da se naprave komadići. Prekrijte sve kupine mrvicama.
Kalup sa pitom stavite u zagrejanu rernu na 190 stepeni, 40-45 minuta!
PAŽNJA: pazite da ne pojedete sve! 😀