Saveti za ishranu dece

Saveti za ishranu dece. Od obroka za manju decu pa do obroka za celu porodicu. Recepti su jednostavni i cela porodica može da se uključi.

Sve što treba da znate o vitaminu C

Vitamin C je od izuzetnog značaja za imunitet, stvaranje vezivnog tkiva i kostiju, rast, obnavljanje krvi, zaceljivanje rana, sprečavanje gripa…

Pročitaj još

Sezonske namirnice – Recepti

Izobilje svežih, ukusnih namirnica se nalazi svuda oko nas. Kada dođu topli letnji dani, oko nas miriše sveže voće i budi nam želju za spremanjem ukusnih obroka!

Pročitaj još

5 ideja za zdrav doručak za decu koji će obožavati

Ukoliko su vam ponestale ideje šta dati detetu za doručak, na pravom ste mestu. Postoji veliki izbor zdravih namirnica, povrća, žitarica, voća koje bi trebalo da uvrstite u vaš svakodnevni meni.

Pročitaj još

Masti u dečijoj ishrani

Kada kažemo „masti“ šta vam prvo padne na pamet? Nekome maslinovo ulje, puter, slanina, „žila“ na mesu, životinjska mast, orah, drugima je sir, kiselo mleko, avokado… I da, svi ste u pravu!

Pročitaj još

Egzotični začini u ishrani mališana

Začini u ishrani dece pomažu da određenu hranu prihvate mnogo bolje, takođe imaju sjajne zdravstvene benefite.

Pročitaj još

Super saveti za ishranu beba i dece na letovanju

Hajde zajedno da isplaniramo šta možemo jesti u putu, u kolima ili avionu, na plaži ili u hotelu i kako da se ne nervirate oko toga. 

Pročitaj još

4 načina kako sakriti povrće

Znamo da deca ponekad (čitajte često) neće da jedu povrće. Još pogotovo ako je zeleno, poput spanaća, brokolija, graška, neće ni da ga pogledaju. Uporno se nerviramo, znamo da je dobro za njih, ali kako da ih „nateramo“? U top listi najneomiljenijih namirnica su često kelj, karfiol, brokoli, prokelj, boranija… Složićete se spisak je dugačak. …

4 načina kako sakriti povrće Pročitaj još

Mali kuvari – stiže pomoć u kuhinji

Deca vole da su u kuhinji, vole da nešto spremaju, mućkaju, seckaju, za njih je to prava zabava. Probajte! Posebno, testo i oklagija pričinjavaju neverovatnu sreću i zadovoljstvo ☺

Pročitaj još

Batat za bebe – slatki krompir

Batat je odličan je kao hrana za bebe, pun hranljivih sastojaka, prijatnog slatkastog ukusa. Već sa 6+ možete servirati mališanima kašicu od slatkog krompira.

Pročitaj još

Mali izbirljivci

“Moje dete je jelo najnormalnije do pre nekoliko dana. U poslednje vreme neće ništa da jede od hrane koju mu ponudim. Šta da radim, da li će da postane izbirljiv? Pomozite.”

Pročitaj još
Korpa
Scroll to Top