Saveti za ishranu beba

ŠTA DATI BEBI ZA VEČERU

Za večeru bebici treba ponuditi laganiju hranu koja će da je zasiti, a neće teško pasti na stomak. U ovom blogu dajemo par recepata za lagan ali zasitan večernji obrok.

Pročitaj još

Sezonske namirnice – Recepti

Izobilje svežih, ukusnih namirnica se nalazi svuda oko nas. Kada dođu topli letnji dani, oko nas miriše sveže voće i budi nam želju za spremanjem ukusnih obroka!

Pročitaj još

Egzotični začini u ishrani mališana

Začini u ishrani dece pomažu da određenu hranu prihvate mnogo bolje, takođe imaju sjajne zdravstvene benefite.

Pročitaj još

Super saveti za ishranu beba i dece na letovanju

Hajde zajedno da isplaniramo šta možemo jesti u putu, u kolima ili avionu, na plaži ili u hotelu i kako da se ne nervirate oko toga. 

Pročitaj još

Raspored obroka za bebu do 12+ meseci

Uvođenje nemlečne ishrane često može da bude stresna aktivnost kako roditeljima tako i bebi. Otkrivanje novih ukusa, novih iskustava je jedna velika i bitna stvar za bebu. Do ovog trenutka, ona je navikla samo na mleko (majčino ili adaptirano), poznat ukus koji joj pruža sigurnost.

Pročitaj još

Batat-slatki krompir

Batat je odličan je kao hrana za bebe, pun hranljivih sastojaka, prijatnog slatkastog ukusa. Već sa 6+ možete servirati mališanima kašicu od slatkog krompira.

Pročitaj još

Da li ste spremni za uvođenje nemlečne ishrane?

Konačno je došao i taj momenat, prva veća prekratnica (za bebe ali i za roditelje) u odrastanju mališana. Na ovom blogu vam pomažemo u toj avanturu.

Pročitaj još

Uvođenje hrane (kašica) bebi

Čestitamo mama i tata! Doneli ste bitnu odluku, a to je da ste spremni da ponudite prve zalogajčiće vašoj bebici.

Pročitaj još

Kupovina, čuvanje i biranje namirnica

Napravili smo spisak namirnica koji su najčešći u ishrani nas i naših mališana, savete kako ih kupovati, birati, čuvati i pripremati, a u našoj knjizi Moj prvi zalogaj postoji spisak ostalih namirnica.

Pročitaj još

Sigurnost hrane

Sigurnost hrane je disciplina koja se bavi pravilnim rukovanjem, pripremom i kuvanjem hrane u cilju sprečavanja trovanja hranom.

Pročitaj još
Tvoja korpa
Scroll to Top