Saveti za ishranu beba

Saveti za ishranu beba od prvog dana uvodjenja nemlečne ishrane pa do samostalnog jela.

ŠTA DATI BEBI ZA VEČERU

Za večeru bebici treba ponuditi laganiju hranu koja će da je zasiti, a neće teško pasti na stomak. U ovom blogu dajemo par recepata za lagan ali zasitan večernji obrok.

Pročitaj još

Sezonske namirnice – Recepti

Izobilje svežih, ukusnih namirnica se nalazi svuda oko nas. Kada dođu topli letnji dani, oko nas miriše sveže voće i budi nam želju za spremanjem ukusnih obroka!

Pročitaj još

Egzotični začini u ishrani mališana

Začini u ishrani dece pomažu da određenu hranu prihvate mnogo bolje, takođe imaju sjajne zdravstvene benefite.

Pročitaj još

Super saveti za ishranu beba i dece na letovanju

Hajde zajedno da isplaniramo šta možemo jesti u putu, u kolima ili avionu, na plaži ili u hotelu i kako da se ne nervirate oko toga. 

Pročitaj još

Ishrana beba po mesecima do 12+

Uvođenje nemlečne ishrane često može da bude stresna aktivnost kako roditeljima tako i bebi. Otkrivanje novih ukusa, novih iskustava je jedna velika i bitna stvar za bebu. Do ovog trenutka, ona je navikla samo na mleko (majčino ili adaptirano), poznat ukus koji joj pruža sigurnost.

Pročitaj još

Batat za bebe – slatki krompir

Batat je odličan je kao hrana za bebe, pun hranljivih sastojaka, prijatnog slatkastog ukusa. Već sa 6+ možete servirati mališanima kašicu od slatkog krompira.

Pročitaj još

Da li ste spremni za uvođenje nemlečne ishrane?

Konačno je došao i taj momenat, prva veća prekratnica (za bebe ali i za roditelje) u odrastanju mališana. Na ovom blogu vam pomažemo u toj avanturu.

Pročitaj još

Prve kašice za bebu

Čestitamo mama i tata! Doneli ste bitnu odluku, a to je da ste spremni da ponudite prve zalogajčiće vašoj bebici.

Pročitaj još

Kupovina, čuvanje i biranje namirnica

Napravili smo spisak namirnica koji su najčešći u ishrani nas i naših mališana, savete kako ih kupovati, birati, čuvati i pripremati, a u našoj knjizi Moj prvi zalogaj postoji spisak ostalih namirnica.

Pročitaj još

Sigurnost hrane

Sigurnost hrane je disciplina koja se bavi pravilnim rukovanjem, pripremom i kuvanjem hrane u cilju sprečavanja trovanja hranom.

Pročitaj još
Korpa
Scroll to Top